Scopul lucrarii Savarina
Vinovatul principal - Anca Mititelu
Beneficiari- clasa a VIII-a A
Materiale necesare
7 oua
125 g sau o cana cu zahar tos
125 g sau o cana cu pesmet
5 linguri sifon sau apa
1/2 pachet praf de copt
50 g zahar vanilat
25 ml esenta de rom
Modul de lucru _ blatul
Separati galbenusurile de albusuri. Amestecati intr-un bol cele 7 galbenusuri cu 125 g de zahar pana cresc in volum.Adauga cele 5 linguri de sifon treptat pana la topirea completa a zaharului.Adauga 125 g de pesmet , cele 7 albusuri batute spuma, praful de copt si 50 g de zahar vanilat. Se amesteca toate pana la omogenizare. Rezulta o coca care se coace ( adica se pune la o sursa de caldura ) intr-o tava speciala de savarina ( o tava lucioasa care reflecta radiatia termica) cu diametru de 26 -28 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.
umplutura - frisca.
Dupa racirea blatului cca 60 min se taie pe jumatate si se insiropeaza cu sirop de zahar rece parfumat cu rom.Se umple cu frisca , se acopera cu cealalta jumatate peste care se pune gem de caise si se da la rece.
Observatii
1. instrumente de masura folosite - cana , lingura, tava
2.unitati de masura folosite- gramul, mililitrul, centimetrul
3. marimi fizice- masa, volumul, diametrul, timp
4. fenomene fizice- dizolvarea, fierberea, racirea,
Va dorim pofta buna! ca tare buna a mai fost!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu